مردم در بهترين حالت قادر هستند فقط 7 درصد آن چه که مي شنوند را به خاطر بياورند؛ مگر آن که پشت اين يادآوري تمرين و تکراري بوده باشد. اين بدين معنا است که فقط 7 درصد تلاش هاي شما براي قانع کردن مخاطبانتان موثر واقع مي شود و مردم به صورت ميانگين همين درصد اندک را از شما دريافت مي کنند. Jerry Richardson در کتاب Magic of Rapport تاکيد مي کند که در ميان تمام فاکتورهاي موثر نظير لبخند زدن در طول سخنراني، توجه به تيپ هاي شخصيتي مخاطبان در طول سخنوري يا ترفندهاي مربوط به آمادگي قبل از صحبت کردن و سخنراني، اين تُن صداي سخنران است که در اذهان 38 درصد از مخاطبان ما در طول صحبت کردن ثبت مي شود. 55 درصد ديگر مربوط به حالات چهره و زبان بدن است که قبلا بدان پرداخته ايم و خيلي زياد به ياد مي ماند. بنابراين شکي باقي نمي ماند که يک سخنور در کنار زبان بدن به صدا سازي در فن بيان اهميت دهد و نسبت به تقويت آن حريص باشد.


خيلي خوب مي دانيم که اطلاعات و تسلط هر فرد بيش از هر عامل ديگري بقيه را خيره مي کند و باعث مي شود ديگران از ما تعريف و تمجيد کنند. با اين حال هميشه عوامل پيش بيني نشده اي وجود دارند که حتي متخصصان و کساني که به مطالب احاطه کامل دارند را به چالش بکشند. هر گوينده با صدا سازي در فن بيان و تکنيک هاي آماده سازي صدا پيش از سخن گفتن مي تواند بخشي از نقصان ها و ضعف هايي که در صدايش حس مي شود را جبران کند. به شرط اين که با اصول آن آشنا باشد.


با اين پيش درآمد در مطلب ديگري از دانشگاه زندگي به مرور مختصر کليات تکنيک هاي صداسازي در فن بيان مي پردازيم.


تکنيک هاي صداسازي در فن بيان


يک سخنران يا يک گوينده هنگام حرف زدن ممکن است به جاي صداسازي نرمال و فعال دچار افراط يا تفريط شود. افراط در صدا زماني رخ مي دهد که به خاطر تاکيد روي گفته هايمان ناخواسته تن صدا بالا مي رود و سخنراني چيزي جز داد و فرياد نيست. اما حالت تفريط دقيقا مقابل فريا يا صداهاي گوش خراش است و دقيقا مثل يکنواختي صدا در طول سخنراني چيزي مثل زمزمه کردن است که شبيه داروي خواب آور روي مخاطب عمل مي کند!





مشاهده مقاله  ده نکته براي استفاده بهتر و موثر از شوخ طبعي در ارتباط با ديگران




تکنيک هاي صداسازي در فن بيان


قطعا تمرينات زير به سخنران يا گوينده کمک مي کند تا در فن بيان خود با تکنيک هاي صداسازي مرز بين فرياد و زمزمه را پيدا کند و بتواند تا پايان کار تعادل خود را روي همين محور حفظ نمايد.


صدا سازي را از خانه شروع کنيد!


هيچ جا خانه خود آدم نمي شود؛ خصوصا وقتي که قرار باشد براي سخنراني و صداسازي در سخنراني تمرين کنيم! براي شروع ابتدا قلم به دست شويد و پنج يا شش عبارت مرتبط با بحث گفتگو خود را روي کاغذ يادداشت کنيد. مثلا اگر قرار است درباره شيوع يک بيماري خاص بين حيوانات يک منطقه وارد يک مناظره يا گفتگو شويد مي توانيد عبارت هاي تکان دهنده اي مثل آثار اين بيماري بر سلامت انسان، بيماري هاي مشترک بين حيوان و انسان و مضرات اين بيماري را براي محيط زيست جمع آوري کنيد.


حالا مي توانيد کار را شروع کنيد. هر يک از اين عبارت ها را به عنوان يک سوغاتي به اعضا خانواده خود هديه دهيد. مي پرسيد چه طور؟ تکه هاي کاغذ يا کاغذ نوشته ها را بين اعضا خانواده خود تقسيم کنيد و از آن ها بخواهيد اين کاغذ ها و متن هاي مختصر نوشته شده روي آن ها را به خاطر بسپارند. اين کار براي مراحل بعدي قطعا لازم است؛ پس فعلا صبور باشيد!


براي صداسازي فضا سازي کنيد!


براي شروع صدا سازي در فن بيان قبل از شروع سخنراني يا گفتگو از يک فضا باز و بزرگ براي شبيه سازي ملاقات، مصاحبه يا مکالمه استفاده کنيد. يکي از اتاق هاي بزرگ و جادار منزل را انتخاب کنيد که خيلي راحت افراد بتوانند در آن رفت و آمد کنند و خلاصه تحرک داشته باشند.


محصول کمال طلبي را کليک کنيد


www.daneshgahezendegi.com

نگاهي مختصر بر کليات تکنيک هاي صداسازي در فن بيان

4 راه حل ساده براي افزايش بلندي و کيفيت صدا در طول سخنراني

مي ,يا ,صدا ,يک ,کنيد ,سازي ,در فن ,فن بيان ,تکنيک هاي ,است که ,در طول
مشخصات
آخرین جستجو ها